Mi a halál? Mi történik mikor meghalunk?

Sokan, sokféleképp vélekedünk a halálról.

Egy biztos: a halál minden ember életében bekövetkezik, lehet bárki az illető.

Mi a halál?

A halál = vége mindennek, vagy van még tovább?

Azt hiszem először érdemes megnéznünk, hogy egy ember, hogy is épül fel:

1.) Van a fizikai testünk, amit meg tudunk fogni, ha valamibe véletlenül belerúgunk, akkor fáj. Ez szükséges ahhoz, hogy itt az anyagi világban képesek legyünk élményeket, és megtapasztalások általi megértéseket szerezni.

2.) Van a lelkünk, amiről ugye a legtöbb egyház is jelentékeny mértékben tesz említést. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor ez egy félanyagi test. Fizikai szinten kb. 7-21g a súlya. Ha hasonlattal szeretnék élni, akkor a lelkünk egy ember formájú kád, amiben, mint egy szivacs ázik a testünk.Nem csak körülveszi a testet, hanem át is szövi, mint a víz a szivacsot, és élteti, táplálja azt.

De felmerül a kérdés: ha nekem van testem, és van lelkem, akkor ez (a magyar nyelv csodája) van valakinek.

Ki is vagyok én?

3.)Egyszerű: egy örökké létező, és el nem múló szabad szellem.

A testünket kb. 60-80-100-120 évre kapjuk, használjuk, majd a halál kapcsán a földbe kerül.

De mi történik a halál pillanatában?

A halál pillanatában egy specifikus angyal jön el hozzánk, és a testet, és a lelket összekötő vékony ezüstszálat egy elektromos szikrával elszakítja.

Ezért akad fel sokszor a halottak szeme.

Majd innentől a léleknek marad egy kis ideje, hogy még itt az anyagi világban elrendezze a dolgait, majd egy átjárón keresztül angyalok segítségével jut át a tulajdonképpeni túlvilágra.

Ezek az angyalok több helyen is előkerülnek a különböző népek mitológiájában.

Talán a legrégebbi említést a Gilgames eposzban találjuk Szurszunabu személyében, aki Gilgámes királyt szállítja hajójában. Révészt a görög mitológiában is találunk Charon személyében, aki a Styx (Achron) folyón szállítja a halottak lelkeit. A középkor sem akart lemaradni a révészekről. Dante Isteni színjátékéban találjuk Pheglias-t, aki szintén a Styx folyón segíti át az arra járót. A keresztény mitológiában is előkerülnek a révészek, csak kicsit kevésbé barátságos formában: fekete köpenyben, csontvázként, kaszával a kézben.

Nem is csoda, hogy a keresztény ember fél a haláltól, mint a tűztől.

Ráadásul odaát, jön a számonkérés, majd mivel a 10 parancsolatot ember még nem volt képes betartani, kapja a delikvens a szabadjegyét a pokolba.

Az igazság szerencsére kicsit más, és a Bibliából el is olvashatjuk, mint a tékozló fiú példázata.

Amikor a fiú hazatér az Atyja házába az Atya nem úgy fogadja, hogy hol a jussod, fiam, hanem szeretettel fogadja, és minden hatalmát nekiadja.

Vidi (Konkoly Irén) és Ádám (Vidó Ádám)

Vidi (Konkoly Irén és Ádám (Vidó Ádám)


Átok Levétel 0-24h

Várjuk hívásod!

Telefon: 06/70-408-06-37